06 21633127 info@vestingfietsen.nl
Adres: Vestingfietsen
Woudseweg 49
5275 JJ Den Dungen
Routebeschrijving
Menu
2 foto's

Bastionder 2 (ca 2,5 uur)

Het Bastionder 2 arrangement bestaat uit varen en fietsen. Een dagje uit in het Brabantse land  met dit arrangement start met een rondleiding (ca. 30 minuten) in het Bastionder op Bastion Oranje aan de Spinhuiswal/Zuidwal. Daarna volgt een vaartocht van ca. 1 uur over de Dommel langs Kasteel Maurick (Vught) en Oud Herlaer (St. Michielsgestel). In de boot vertelt de schipper over het Beleg van ’s-Hertogenbosch door Frederik Hendrik in 1629, over de bezienswaardigheden langs de Dommel, waaronder de vistrap onder de Vughterbrug, het bijzondere natuurgebied het Bossche Broek, Kasteel Maurick, het voormalige kasteel, nu boerderij, Oud Herlaer, Kasteel Nieuw Herlaer, het oude veerhuis het Vaantje, de lunetten, de 17e eeuwse pestroute om Vught heen, en over de goudschat van Halder uit de Romeinse tijd. Uiteraard wordt de functie van Waterschap de Dommel nader belicht.

Fietstocht met verfrissing (ca. 1 uur) : Na aankomst, stapt de bezoeker op de gereedstaande fiets en maakt een mooie fietstocht van 9 km terug naar het Bastionder in ’s-Hertogenbosch. Al snel volgt een stop bij Asperge boerderij ter Stege aan de Venstraat nr 4, voor een verfrissing en een toiletstop.

Vestingfietsen beschikt over 3 boten, afhankelijk van de wensen van de klant kunnen zij eerst allemaal varen of fietsen, een andere mogelijkheid bij zeer grote groepen is dat de ene helft eerst vaart en daarna fietst en omgekeerd. Prijs: € 27,75 p.p. vanaf 8 personen. Bij kleinere groepen geldt er een toeslag.

Reseveer op tijd ! 

Reserveer direct