06 21633127 info@vestingfietsen.nl
Adres: Vestingfietsen
Woudseweg 49
5275 JJ Den Dungen
Routebeschrijving
Menu

Jeroen Bosch

Vestingfietsen heeft samen met de stichting DichtRapSlam in 2016 een poezievaartocht gemaakt met Jeroen Bosch n.a.v. zijn 500ste sterfdag.Ook nu zijn deze tochten nog te varen op afspraak voor groepen vanaf 8 personen(prijs a €17,50 p.p. incl 9% btw en incl gedichtenbundel). Varen met minder personen kan, de prijs is dan op basis offerte. Kinderprijs is €10,00 zonder gedichtenbundel.    

Jheronimus Bosch
Kunstschilder Jheronimus Bosch heette eigenlijk Jheronimus van Aken. De familie Van Aken was een familie van schilders van wie Jeroen Bosch de meest bekende is geworden. Jheronimus Bosch is geboren rond 1450 en overleden op 9 augustus 1516. Over deze beroemde Bosschenaar is eigenlijk niet al te veel bekend. Behalve dan dat hij zijn hele leven in Den Bosch heeft gewoond en hier een groot deel van zijn werken geschilderd zou moeten hebben. Jheronimus Bosch staat bekend als vernieuwer in de schilderkunst. Hij gebruikte symbolen als vreemde vogels en vissen en ei-vormige figuren met gebroken schalen waarin dan mensfiguren te zien zijn. Bosch was een van de notabelen van ’s-Hertogenbosch en uit dien hoofde lid van de Illustere Broederschap.
De meeste van zijn schilderijen zijn tijdens de Tachtigjarige Oorlog verdwenen naar Spanje. In 2016 waren er negentien Jeroen Boschschilderijen weer in Den Bosch bij elkaar. Plus even zo veel tekeningen.

 

Reserveer direct