06 21633127 info@vestingfietsen.nl
Adres: Vestingfietsen
Woudseweg 49
5275 JJ Den Dungen
Routebeschrijving
Menu

Vincent v Gogh

Vestingfietsen heeft samen met de stichting DichtRapSlam in 2015 een poezievaartocht gemaakt met als thema Vincent van Gogh n.a.v zijn dood 125 jaar geleden. Ook nu zijn deze tochten nog te varen op afspraak voor groepen vanaf 8 personen (prijs a €17,50 p.p. incl. 9% btw en incl gedichtenbundel). Varen met minder personen kan, de prijs is dan op basis van offerte. Kinderprijs is €10,00 p.p. excl. gedichtenbundel. 

Vincent van Gogh. Varen met Vincent biedt de toerist een onverwachte mix tussen het kabbelende water van De Dommel met aalscholvers en ijsvogeltjes, en de verhalende gedichten en liedjes geschreven door de dichters Jee Kast, Marco Martens en Loren Brouwers, en de Eindhovense zangeres Iris Penning. Speciaal voor deze Vincent van Gogh-vaartocht schreven ze twaalf gedichten en twee liedjes.
Met onder meer aandacht voor het Brabantse boerenleven dat Vincent weergaf in sombere, donkere tinten. Een tegenstelling met de fellere kleuren uit zijn Franse periode. De drie slamdichters en zangeres Iris schilderen in woorden hun kijk op Vincent van Gogh. En verhalen over de hechte broederband tussen Theo en Vincent.

start en eindpunt Bastion Oranje (ca 500 meter van het Noord Brabants Museum)

reserveer direct